topBanner
Orzo met gebakken ui en frisse citroenricotta

Orzo met gebakken ui en frisse citroenricotta

met kastanjechampignons en pecorino

Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:FamilieVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuks

Rode ui

250 g

Kastanjechampignons

10 g

Verse dragon en kervel

½ stuks

Citroen

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Ricotta

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3094 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de rode ui in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en kastanjechampignons en roer goed door.

4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.