Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta

Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta

met kastanjechampignons en pecorino

Wist je dat elke portie meer dan 250 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!

Labels:
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Orzo

50 gram

Ricotta

25 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2855 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.9 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de sjalotten in de lengte in achten. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

Champignons bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta mengen
3

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en kastanjechampignons en roer goed door.

Tip: Ricotta is heerlijk romig van smaak. Maar, wist je dat het eigenlijk een hele magere kaas is én weinig zout bevat? Het bevat maar liefst 90-95% minder zout en veel minder calorieën. Lekker én gezond dus!

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

Tip: Dragon heeft een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.