HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Gebakken Sjalot En Frisse Citroenricotta
topBanner
Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta

Orzo met gebakken sjalot en frisse citroenricotta

met kastanjechampignons en pecorino

Lees meer

Wist je dat elke portie meer dan 250 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!

Labels:VeggieBalansExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Verse dragon en kervel

½ stuk(s)

Biologische citroen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 gram

Ricotta

(BevatMelk)

50 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de sjalotten in de lengte in achten. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en kastanjechampignons en roer goed door.

4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.