Orzo met gebakken sjalotjes en frisse citroenricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gebakken sjalotjes en frisse citroenricotta

Orzo met gebakken sjalotjes en frisse citroenricotta

met kastanjechampignons en pecorino

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse dragon en kervel

85 gram

Orzo

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)322 kcal
Energie (kJ)1347 kJ
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels6 g
Eiwitten8.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Rasp
Keukenpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.

Champignons bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Ricotta mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.

Orzo mengen
5

Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en kastanjechampignons en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon (zie Tip) en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.

Tip: Dragon heeft een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.