Noedels met kipgehakt en Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paksoi en cashewnoten

De zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en knoflookpuree geven veel smaak aan dit gerecht. En al deze smaken zet jij al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2466 kJ
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels4.3 g
Eiwitten32.4 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot, knoflook en het kipgehakt 2 minuten.
  • Voeg de courgette, het witte gedeelte van de paksoi en 1/4 rode peper per persoon toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het groene gedeelte van de paksoi, de zoete Aziatische saus, gember en sojasaus toe en meng goed (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.

Mengen
3
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan.
  • Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

 

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn 2 belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.