HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMihoen Met Kipgehakt En Aziatische Saus
topBanner
Mihoen met kipgehakt en Aziatische saus

Mihoen met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Lees meer

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode peper

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

15 gram

Knoflookpuree

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Mihoen vermicelli

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2523 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de mihoen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper per persoon toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed.

3

Haal de pan met kokend water van het vuur. Wel de mihoen, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Roer de mihoen een paar keer goed door tijdens het wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Laat even uitlekken en voeg de mihoen toe aan de wok of hapjespan. Meng de mihoen, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op laag vuur.

4

Verdeel de mihoen over de borden. Garneer met de cashewstukjes.