De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
¼ piece
Red chili pepper
110 g
Chicken mince with Indonesian spices
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
7.5 g
Garlic paste
10 g
Chopped cashews
½ piece
Shallot
50 g
Mie noodles
(Contains: Tarwe)
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de mihoen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper per persoon toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.
Haal de pan met kokend water van het vuur. Wel de mihoen, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Roer de mihoen een paar keer goed door tijdens het wellen. Spoel vervolgens af met koud water in een vergiet. Laat even uitlekken en voeg de mihoen toe aan de wok of hapjespan. Meng de mihoen, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op laag vuur.
Tip: Tip: Lukt het niet om de mihoen te breken, bereid dan alle mihoen en voeg daarna de aangegeven hoeveelheid toe aan het gerecht. De overige mihoen kan je de dag erna lekker opbakken met een eitje en sojasaus!
Verdeel de mihoen over de borden. Garneer met de cashewstukjes.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.