De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Paprikareepjes
¼ stuk(s)
Rode peper
110 gram
Kipgehakt met Oosterse kruiden
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
7.5 gram
Knoflookpuree
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
10 gram
Cashewstukjes
½ stuk(s)
Sjalot
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten. Voeg de courgette, paprikareepjes en per persoon 1/4 rode peper toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.