topBanner
Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

Lees meer

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode peper

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

15 gram

Knoflookpuree

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2573 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten. Voeg rode peper, courgette en paprika toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

4

Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes.