HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicaanse Salade Met Mais En Zwarte Bonen
topBanner
Mexicaanse salade met mais en zwarte bonen

Mexicaanse salade met mais en zwarte bonen

Lees meer

Deze rijkgevulde Mexicaanse salade zit boordevol lekkere producten, zoals mais, zwarte bonen, tomaten, verse koriander en groene peper. Al deze ingrediënten hebben typische smaken die goed samengaan. De yoghurtsaus maakt het gerecht af!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6
8
10
12

1 stuk(s)

Maiskolf

1 tl

Gemalen komijnzaad

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

IJsbergsla

½ blik(ken)

Bonen

2 takje(s)

Verse koriander

50 ml

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2745 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels19 g
Eiwitten20 g
Zout0.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en maak de maiskolf schoon. Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Snijd de roomboter in klontjes. Verdeel de roomboterklonten over de maiskolf en bestrooi met de komijn, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open, want er komt warme stoom uit.

2

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de ijsbergsla klein. Laat de zwarte bonen uitlekken en snijd de koriander fijn.

4

Meng in een kom de yoghurt, paprikapoeder en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng in een saladekom de aardappelen, groene peper, tomaat, ijsbergsla en zwarte bonen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden en serveer met de maiskolf. Garneer met de yoghurtsaus en de overige koriander.