Skip to main content
Meiraappuree met varkensworst
Meiraappuree met varkensworst

Meiraappuree met varkensworst

Met babyspinazie, champignons en hazelnoten

De meiraap, knolraap of meiknol heeft een mooie paarse kleur en komt qua smaak in de buurt van radijs, fris en licht pittig. Een smaak die hier goed bij past is de friszoete smaak van appel, die samen met zwarte peper verwerkt zit in de varkensworst van Brandt en Levie.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

100 gram

Meiraap

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

5 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Varkensworst met appel en zwarte peper

50 gram

Babyspinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Wittewijnazijn

0.13 stuk(s)

Runderbouillonblokje

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3602 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan
Lepel
Aardappelstamper
Saladekom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en de meiraapjes en snijd beide in grove stukken. Zorg dat de aardappelen en meiraapjes net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 – 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper de sjalot. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Hak de hazelnoten grof.

Varkensworst bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 eetlepel roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 3 – 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de champignons erbij en roerbak nog 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de babyspinazie met de extra vierge olijfolie en 1/4 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen en meiraapjes tot een grove puree, meng met 11/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de varkensworst uit de koekenpan en schenk 50 ml water per persoon en 1/8 bouillonblokje per persoon in de pan. Verhit kort tot een jus en voeg eventueel meer water toe als je meer jus wilt. Verdeel de puree over de borden, leg de varkensworstjes ernaast en schenk de jus over de puree. Schep de babyspinazie ernaast en de gebakken champignons op de spinazie. Garneer het hele gerecht met de hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Platbroodpizza met kipfiletreepjes als extra

met champignons, mozzarella en rucola
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Ramenbowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

Ramenbowl met pittige garnalen, sugarsnaps en noedels

met champignons, zoetzure radijs en gomasio
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en vijgen-bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en vijgen-bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei