Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Komkommer
1.5 stuk(s)
Tomaat
¼ bosje(s)
Bosui
20 gram
Mesclun
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Ei)
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 10 minuten zonder deksel. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de witte kaas.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groente bevat?
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de witte kaas en de helft van de tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bosui en de overige tomaat 3 - 4 minuten.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige witte kaas toe en laat het ei al roerend stollen.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de salade en mayonaise naar smaak.