Mediterraans roerei met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterraans roerei met witte kaas

Mediterraans roerei met witte kaas

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ bosje(s)

Bosui

20 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3112 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten55.4 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels10.7 g
Eiwitten31.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom
Hapjespan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 10 minuten zonder deksel. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de witte kaas.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groente bevat?

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de witte kaas en de helft van de tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bosui en de overige tomaat 3 - 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige witte kaas toe en laat het ei al roerend stollen.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de salade en mayonaise naar smaak.