Mediterraans roerei met mesclunsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterraans roerei met mesclunsalade

Mediterraans roerei met mesclunsalade

met feta, tomaat en gebakken aardappelen

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Labels:
Klimaatbewust
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Bosui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2960 kJ
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten54.5 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groente bevat?

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaat toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.