
Tomaat-mozzarellabrood uit de oven
4 porties | met Italiaanse kruiden en basilicum
Knapperig brood, gesmolten mozzarella en warme, zoete tomaatjes - met dit recept zet je het binnen 20 minuten op tafel!
Labels:
Recept
Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Baguette
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)
10 gram
Vers basilicum
200 gram
Passata
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Mini-romatomaten
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kleine kom
•Bakplaat met bakpapier
•Serveerschaal
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de baguette in de lengte.
- Snijd het basilicum fijn.
- Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum, 1 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
2
- Halveer de tomaten.
- Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
- Leg de helften van het brood op een bakplaat met bakpapier en verdeel de passata erover.
- Beleg het brood met de mozzarella en de tomaten.
3
- Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
4
- Garneer het brood met het overige basilicum en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het brood in plakjes en leg op een grote schaal of een groot bord.