Skip to main content
Pasta primavera met knapperige serranoham
Pasta primavera met knapperige serranoham

Pasta primavera met knapperige serranoham

2 porties | met Parmigiano Reggiano en courgette

3.8
(3)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Pasta primavera is een Amerikaanse klassieker: een romige pasta met verse groenten. Deze week serveer jij het met serranoham, venkel, prei en Parmigiano Reggiano!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

280 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Tarwe)

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3799 kJ
Energie (kcal)908 kcal
Vetten60.7 g
waarvan verzadigd33.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels5 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Pan

Instructies

1
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Scheur de serranoham in stukken.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 - 6 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en voeg de crème fraîche en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe.
3
  • Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de serranoham 5 - 7 minuten, of tot het krokant is.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de ravioli.
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar 70 ml kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
4
  • Verdeel de ravioli over diepe borden en schep de saus erover.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en werk af met de serranoham.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders