Skip to main content
Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen
Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen

Fonduebox | Zelfgemaakte kaasfondue van 3 kazen

4 personen | met stokbrood, charcuterie en dipgroenten

Niets gezelliger dan 's winters samen kaasfonduen! Dus haal je fonduestel uit de kast en trommel je vrienden op, want met deze box zet je de lekkerste zelfgemaakte kaasfondue op tafel voor 4 personen. Ook aan de rest is gedacht: van stokbrood en krieltjes tot groenten en vleeswaren. Het feest kan beginnen!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Geraspte emmentaler

50 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Geraspte belegen kaas

2 stuk(s)

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Champignons

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Serranoham

200 gram

Krieltjes

4 plak(ken)

Achterham

0.13 stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Stokbrood - meergranen

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge, Haver Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)336 kcal
Energie (kJ)1404 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers4 g
Vezels14.2 g
Eiwitten19 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Garde
Steelpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en verkruimel het bouillonblokje erboven. Was ondertussen de krieltjes en halveer eventueel de grotere krieltjes. Voeg toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet de krieltjes daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli koken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een tweede pan met deksel. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Voeg de broccoli toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten (4 minuten voor beetgaar en 6 voor een zachtere bite). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: De stam van de broccoli kun je ook in de kaasfondue dippen! Schil de stam, snijd in blokjes en kook mee met de broccoliroosjes.

Bakken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons (ongesneden) 4 - 6 minuten. Voeg halverwege de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Leg de stokbroden ondertussen in de voorverwarmde oven en bak in 5 - 6 minuten krokant en goudbruin.

Voorbereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in stukken van 2 - 3 cm (de stukken moeten op jouw fonduevork passen). Snijd de citroen in 4 parten en pers 1 citroenpartje uit boven een kom. Meng in een andere kom de maizena met 1/2 el water. Roer goed zodat eventuele klontjes oplossen. Rasp 2 mespuntjes nootmuskaat.

Fondue maken
5

Voeg 1/2 el olijfolie toe aan een fonduepan of grote steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Blus af met de witte wijn en het citroensap en breng aan de kook. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg de geraspte kazen in delen toe aan de pan en laat smelten. Roer alles continu goed door met een garde. Voeg het maizenamengsel toe en blijf goed roeren. Breng de kaasfondue voorzichtig aan de kook, maar zet het vuur direct laag als het gaat pruttelen. Laat op laag vuur 1 - 2 minuten verder sudderen.

Tip: Laat de kaasfondue niet langer dan 2 minuten pruttelen, maar zet de pan gelijk op de gedekte tafel. De fondue kan beginnen!

Serveren
6

Zet de pan met kaasfondue op tafel en houd eventueel warm op een houder met een theelichtje of een rechaud. Serveer de broccoli, champignons, paprika, cherrytomaatjes en krieltjes in aparte kommen. Rol de serrano- en achterham op en leg de rolletjes op een mooi bord. Snijd de stokbroden in stukjes en dippen maar!

Tip: Heb je niks om de fonduepan warm te houden en begint de kaas al een beetje te stollen? Zet de pan dan kort terug op het vuur en verwarm al roerend tot de fondue weer zacht is.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij