Skip to main content
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

2 porties | met sinaasappel-botersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze dessertpannenkoek is geïnspireerd op de Franse crêpe suzette, met een zelfgemaakt sinaasappel-botersiroop. Dit nagerecht is zeker de moeite waard om een plekje voor vrij te houden!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

130 gram

Tarwebloem

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

250 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Milk)

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Biologische handsinaasappel

50 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten: Latte, Uova, Soja, Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte)

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Milk)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

½ tl

Zout

3 el

Zonnebloemolie

50 gram

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kcal)1040 kcal
Energie (kJ)4352 kJ
Vetten66.6 g
waarvan verzadigd32.7 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers42.8 g
Vezels4 g
Eiwitten21.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Pers de sinaasappel vervolgens uit boven een kleine kom.
  • Weeg de bloem af. Voeg de bloem, het zout en suiker toe aan een grote kom en meng door elkaar.
  • Voeg de eieren en 250 ml melk toe aan de kom. Meng met een garde tot een beslag.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg met een soeplepel het beslag toe aan de hete pan. Let op: gebruik niet te veel beslag zodat je dunne pannenkoeken krijgt.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is en bak ongeveer 3 pannenkoeken per persoon. Voeg steeds 1/2 el zonnebloemolie toe aan de koekenpan voor het bakken van de volgende pannenkoek.
3
  • Voeg ondertussen de roomboter, poedersuiker, wittewijnazijn, het sinaasappelsap en de -rasp toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot het een siroop wordt.
4
  • Vouw de crêpes in vieren.
  • Verdeel de crêpes over twee borden en schenk de siroop erover.
  • Serveer met de mascarpone.
  • Garneer eventueel met extra poedersuiker.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

Peruaanse vegetarische roerbak met portobello en spiegelei

met zoete-aardappelfrietjes en pittige groene saus
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Vegetarische hokkien noedels

Vegetarische hokkien noedels

met ei, Oosterse groenten, kastanjechampignons en taugé
Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

Veggie + protein - Broodje portobello met kalfsburger als extra

met spiegelei, aardappelen en geroosterde courgette
Portobelloburger met spiegelei

Portobelloburger met spiegelei

met gebakken aardappelen en geroosterde courgette
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

Spaghetti met tomaat-mascarponesaus en vegetarisch gehakt

met pecorino en basilicum
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus
Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

Nasi goreng met roerei en zoetzure tomatensaus

met gebakken uitjes
Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise
Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en een frisse salade
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei
Oyakodon met kippendij-omelet en bosui

Oyakodon met kippendij-omelet en bosui

Japanse rijstbowl geserveerd met zoetzure chioggiabiet en komkommer
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met aardappelen, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met krieltjes, hummus en tomatensalade
Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderijpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

met wortel en ravigotesaus