Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | met zomerfruit, appel-kaneel en mango-passievrucht

4.2
(76)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Pecannoten
Noten
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Passievrucht

50 ml

Aardbeiensaus

125 gram

Blauwe bessen

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)4542 kJ
Energie (kcal)1086 kcal
Vetten69.2 g
waarvan verzadigd42.8 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers56.1 g
Vezels26.9 g
Eiwitten15.8 g
Zout0.2 g
Potassium248 mg
Calcium31.6 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Grote kom

Instructies

Variatie 1: Zomerfruit & pistache
1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door. Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel de chiapudding over 6 glaasjes. Laat ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Verdeel de aardbeiensaus over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de blauwe bessen en de pistachenoten.
Variatie 2: Appeltaart
2
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel (zie Tip).
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pecanstukjes.

Tip: Probeer ook eens met gekaramelliseerde appel! Bak de appel in een koekenpan met 1 el roomboter in 4 – 5 minuten lichtbruin. Verhoog het vuur, voeg 1/2 el honing, 1 tl kaneel en de pecanstukjes toe en karamelliseer de appel in 1 - 2 minuten.

Variatie 3: Mango-passievrucht
3
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  • Verdeel het vruchtvlees van 1/2 mango over 2 glaasjes chiapudding (zie Tip).
  • Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees op de mango.
  • Bestrooi tot slot met kokosrasp.

Tip: Is er genoeg ruimte in de glaasjes? Gebruik dan de hele mango of serveer de rest er apart bij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders