Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | mango & pistache, appel & rozijnen, appel & blauwe bessen

5.0
(2)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)4466 kJ
Energie (kcal)1067 kcal
Vetten65.2 g
waarvan verzadigd42.6 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers62.8 g
Vezels26.3 g
Eiwitten14.6 g
Zout0.1 g
Potassium160.9 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Kom

Instructies

Variatie 1: Mango en pistache (2 porties)
1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn. Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glazen. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
  • Hak de pistachenoten grof. Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Houd wat mangoblokjes apart ter garnering. Roer de overige mangoblokjes door 2 glazen met chiapudding.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige mango.
Variatie 2: Appel en rozijnen (2 porties)
2
  • Snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel.
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glazen met chiapudding.
  • Garneer met de rozijnen.
Variatie 3: Appel en blauwe bessen (2 porties)
3
  • Snijd de andere helft van de appel in kleine blokjes. 
  • Verdeel de bosbessenjam over 2 glazen met chiapudding en meng goed. 
  • Leg de blauwe bessen en appelblokjes erbovenop.
  • Garneer met de kokosrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders