Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Bak deze week speculaasjes in de vorm van de mijter van Sinterklaas. Versier ze samen met amandelen en zet ze maar snel in de oven!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
0.08 sachet(s)
Baking powder
(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)
35 g
Butter
(Contains Milk)
0.17 sachet(s)
Speculaas spices
0.16 piece
Egg
30 g
Cane sugar
(May be present Gluten)
9.6 g
Almonds
0.17 teaspoon
Salt
1 tablespoon
[Plant-based] milk
Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de roomboter af en snijd in blokjes. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Voeg de roomboter en 4 el melk toe aan de grote kom. Kneed met je handen tot een egaal en stevig koekjesdeeg.
Vorm een bal van het deeg. Bestuif het aanrecht of werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Snijd met een mes 12 grote vijfhoeken, in de vorm van een mijter, uit het deeg. Maak eventueel een bol van het overige deeg en snijd hier nog een extra mijter uit. Leg de stukken deeg op een bakplaat met bakpapier. Gebruik eventueel een extra bakplaat als er niet genoeg ruimte is voor alle mijters.
Tip: Blijft het deeg plakken aan je deegroller? Druk het deeg dan een beetje plat en leg er een vel bakpier bovenop. Rol het deeg verder uit tot de juiste dikte en verwijder vervolgens het bakpapier.
Leg op iedere mijter 4 amandelen in de vorm van een ruit. Kluts in een kleine kom 1 ei en 2 el melk en smeer het mengsel over het deeg. Bak de speculaasmijters 30 - 35 minuten in het midden van de oven.
Haal de speculaasmijters uit de oven en laat volledig afkoelen. Serveer de speculaasmijters op een schaal.