Mafaldine met opgeklopte feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine met opgeklopte feta

Mafaldine met opgeklopte feta

met citroen, geroosterde groenten en hazelnoten

Receptontwikkelaar Iris: "Dit is het eerste recept dat ik voor HelloFresh heb ontwikkeld, destijds geïnspireerd door de online viral 'whipped feta' trend. Je maakt hier een romige maar frisse wittekaassaus van de bekende Griekse kaas. De mooie kumato-tomaten en de za'atar maken dit gerecht helemaal af!"

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Hazelnoten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

1 stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3753 kJ
Energie (kcal)897 kcal
Vetten51.1 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers12 g
Vezels10.1 g
Eiwitten23.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten. Leg de courgette en de tomatenhelften op een bakplaat met bakpapier. 
  • Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. 
Mafaldine koken
2
  • Kook de mafaldine 7 - 8 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en kook 1 minuut verder. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
  • Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in kwarten. Hak de hazelnoten grof.
Opgeklopte feta maken
3
  • Voeg de feta, room, knoflook en extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom.
  • Voeg de helft van de peterselie en per persoon: 1/2 tl citroenrasp, het sap van 1 citroenpartje en 1/2 el water toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de opgeklopte feta toe aan de pan met gekookte pasta en meng goed. Voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de mafaldine over de borden en leg de geroosterde groenten erbovenop. 
  • Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie en de overige citroenrasp. 
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.