topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe geitenkaassalade

Luxe geitenkaassalade

met venkel, gebakken peer, serranoham en walnoten

Speciaal ingrediënt in je box! Onze gerijpte geitenkaas is heerlijk romig en vol van smaak. Door de kaas te verwarmen versterken we dit.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Walnoten
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

20 gram

Serranoham

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Venkel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

20 gram

Cranberrychutney

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3764 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten93.7 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels11.8 g
Eiwitten35 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Geitenkaas bakken
2
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rozemarijn.
  • Leg het broodje en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Ui en peer bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en peer 4 - 5 minuten.
  • Meng in een saladekom de honing-mosterddressing met de slamix en de venkel.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Liever meer dressing? Leng de dressing dan aan met een beetje extra vierge olijfolie of witte balsamicoazijn voor een friszoete toets.

Serveren
4
  • Serveer de salade in diepe borden.
  • Garneer met de gekarameliseerde peer, ui, serranoham en walnootstukjes.
  • Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade.
  • Serveer de demi-baguettes met cranberrychutney ernaast.