HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLuxe Geitenkaassalade
topBanner
Luxe geitenkaassalade

Luxe geitenkaassalade

met venkel, gebakken peer, serranoham en walnoten

Premium
Lees meer

Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweGerstRoggeMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Rode ui

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

2 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, RoggeKan bevattenSesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Noten)

80 gram

Serranoham

20 gram

Walnootstukjes

1 stuk(s)

Venkel

1 takje(s)

Verse rozemarijn

40 gram

Cranberrychutney

40 gram

Honing-mosterddressing

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3732 kJ
Vetten38.85 g
waarvan verzadigd23.6 g
Koolhydraten88.5 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels10.73 g
Eiwitten41.34 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
2
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rozemarijn.
  • Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak beide 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten.
  • Meng in een saladekom de honing-mosterddressing met de slamix en de venkel.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Liever meer dressing? Leng de dressing dan aan met een beetje extra vierge olijfolie of witte balsamicoazijn voor een friszoete toets.

4
  • Serveer de salade in diepe borden.
  • Garneer met de gekaramelliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes.
  • Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade.
  • Serveer de demi-baguettes met cranberrychutney ernaast.