Skip to main content
Luxe geitenkaassalade
Luxe geitenkaassalade

Luxe geitenkaassalade

met venkel, gebakken peer, serranoham en walnoten

4.5
(212)

Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Walnoten
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Matured goat's cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Pear

½ piece

Red onion

1 piece

White demi-baguette

(Contains: Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

20 g

Serrano ham

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ piece

Fennel

½ sprig

Fresh rosemary

20 g

Cranberry chutney

20 g

Honey-mustard dressing

(Contains: Mosterd)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories712 kcal
Energy (kJ)2981 kJ
Fat24.9 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate87.7 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein29.1 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes.
  • Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
Geitenkaas bakken
2
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  • Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rozemarijn.
  • Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Rode ui en peer bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten.
  • Meng in een saladekom de honing-mosterddressing met de slamix en de venkel.
  • Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Liever meer dressing? Leng de dressing dan aan met een beetje extra vierge olijfolie of witte balsamicoazijn voor een friszoete toets.

Serveren
4
  • Serveer de salade in diepe borden.
  • Garneer met de gekarameliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes.
  • Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade.
  • Serveer de demi-baguettes met cranberrychutney ernaast.

This week's must-try HelloFresh recipes