Skip to main content
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en salade

4.0
(36)
Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

¼ piece

Onion

1 piece

Garlic

65 g

Mushrooms

50 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Vegetarian schnitzel

(Contains: Ei, Soja, Tarwe)

2 piece

Tomato

2 piece

Beef tomato

2.5 g

Fresh chives

30 g

Arugula & lamb's lettuce

20 g

Mayonnaise

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

2 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories950 kcal
Energy (kJ)3975 kJ
Fat55.6 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate79.2 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber16.6 g
Protein26 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.
Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
Vegetarische schnitzel bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1el extra vierge olijfolie, 1el witte balsamicoazijn en 2tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat, de salademix en de helft van de bieslook met de dressing.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antiox.. zie ffacts

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de salade.
  • Garneer met de rest van de bieslook.

This week's must-try HelloFresh recipes