Skip to main content
Vispastei met venkel en tomaat
Vispastei met venkel en tomaat

Vispastei met venkel en tomaat

met courgettesalade en een demi-baguette

4.5
(256)
Tags:
Eat Me First
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Vis
Schaaldieren
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Shallot

½ piece

Fennel

1 piece

Beef tomato

½ piece

Tomato

½ piece

Courgette

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

50 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

130 g

Fish medley: salmon, cod & pollock

(Contains: Vis)

40 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

15 g

Panko breadcrumbs

½ piece

Spelt baguette

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

1 tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

150 milliliters

Low sodium fish or vegetable stock

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories1250 kcal
Energy (kJ)5231 kJ
Fat86.4 g
Saturated Fat38.1 g
Carbohydrate67.6 g
Sugar19.8 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein41.2 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Salad Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.

Schotel bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

Courgettesalade bereiden
3

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

Bakken
5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten ook de demi-baguette toe.

Serveren
6

Serveer de vispastei met de demi-baguette, de tomaten met panko en de courgettesalade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes