The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 piece
Shallot
½ piece
Fennel
1 piece
Beef tomato
½ piece
Tomato
½ piece
Courgette
5 g
Dill, mint & flat leaf parsley
50 g
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
130 g
Fish medley: salmon, cod & pollock
(Contains: Vis)
40 g
Shrimp
(Contains: Schaaldieren)
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
15 g
Panko breadcrumbs
½ piece
Spelt baguette
½ tablespoon
Flour
1 tablespoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
2 teaspoon
Balsamic vinegar
150 milliliters
Low sodium fish or vegetable stock
½ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.
Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.
Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.
Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten ook de demi-baguette toe.
Serveer de vispastei met de demi-baguette, de tomaten met panko en de courgettesalade.