Skip to main content
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot

3.9
(1,2K)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de halloumi in sommige boxen vervangen door feta. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Verwarm in stap 1 de oven voor op 200 graden. Leg de feta op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met peper en zout. Bak de feta 15-20 minuten in de oven. Leg in stap 4 de gebakken feta op de couscoussalade.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

85 g

Wholewheat couscous

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Apple

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

10 g

Chopped walnuts

30 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories952 kcal
Energy (kJ)3981 kJ
Fat48 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate85 g
Sugar21 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon.Breng water voor de wortel aan de kook in een pan met deksel.Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.Snipper de ui.

Halloumi snijden
2

Voeg de bouillon toe aan de couscous in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous daarna los met een vork. Kook de wortelblokjes 6 - 8 minuten in de pan met water.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Fruit de ui 2 - 3 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram couscous en 50 gram halloumi per persoon. De rest is heerlijk in een salade voor de lunch de volgende dag.

Halloumi bakken
3

Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant.De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.

Tip: Halloumi is het lekkerst als je hem direct opeet. Laat je hem wat langer liggen, dan wordt halloumi snel taai.

Serveren
4

Snijd de bladpeterselie en muntblaadjes fijn.Meng de couscous met de wortelblokjes, gebakken ui, walnootstukjes, de helft van de verse kruiden en de appel.Maak de slamix aan met extra vierge olijfolie naar smaak en verdeel over de borden, schep de couscous hierop en leg de halloumi erop. Serveer de yoghurt erbij. Garneer met de rest van de kruiden.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, vitamine B1 en B2.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes