Skip to main content
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel
Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

Volkoren couscoussalade met halloumi en wortel

met appel en walnoot

3.9
(1,2K)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de halloumi in sommige boxen vervangen door feta. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Verwarm in stap 1 de oven voor op 200 graden. Leg de feta op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met peper en zout. Bak de feta 15-20 minuten in de oven. Leg in stap 4 de gebakken feta op de couscoussalade.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

85 g

Wholewheat couscous

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Apple

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

10 g

Chopped walnuts

30 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories952 kcal
Energy (kJ)3981 kJ
Fat48 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate85 g
Sugar21 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon.Breng water voor de wortel aan de kook in een pan met deksel.Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.Snipper de ui.

Halloumi snijden
2

Voeg de bouillon toe aan de couscous in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous daarna los met een vork. Kook de wortelblokjes 6 - 8 minuten in de pan met water.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Fruit de ui 2 - 3 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram couscous en 50 gram halloumi per persoon. De rest is heerlijk in een salade voor de lunch de volgende dag.

Halloumi bakken
3

Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant.De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.

Tip: Halloumi is het lekkerst als je hem direct opeet. Laat je hem wat langer liggen, dan wordt halloumi snel taai.

Serveren
4

Snijd de bladpeterselie en muntblaadjes fijn.Meng de couscous met de wortelblokjes, gebakken ui, walnootstukjes, de helft van de verse kruiden en de appel.Maak de slamix aan met extra vierge olijfolie naar smaak en verdeel over de borden, schep de couscous hierop en leg de halloumi erop. Serveer de yoghurt erbij. Garneer met de rest van de kruiden.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, vitamine B1 en B2.

More delicious recipes with similar ingredients

Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Andijviestamppot met gebakken halloumi en cherrytomaten

Andijviestamppot met gebakken halloumi en cherrytomaten

Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas gemaakt van koe en geitenmelk
Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten

Veldslastamppot met halloumi en cherrytomaten

Op smaak gebracht met verse nootmuskaat
Aardpeer-spinaziestamppot

Aardpeer-spinaziestamppot

Met Cypriotische halloumi en gedroogde tomaten
Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten

Andijviestamppot met halloumi en cherrytomaten

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Gebakken halloumi met walnoot en honing

Gebakken halloumi met walnoot en honing

Geserveerd met broccoli en gember-basmatirijst
Bulgursalade met koolrabi en halloumi

Bulgursalade met koolrabi en halloumi

gegarneerd met frambozendressing
Halloumi-burger

Halloumi-burger

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken
Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine

Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met yoghurt-tahinsaus en limoen
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Romige champignons en pompoenpuree
Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

Veggie + protein - Penne in roomsaus van zongedroogde tomaten en aubergine

met pecorino en verse basilicum
 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade
Schelvisfilet met linzen en spekjes

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Met wortel en prei
Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

Veggie + protein - Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen
Tomatenbloemen gevuld met feta

Tomatenbloemen gevuld met feta

en een kruidige bulgur met kipfiletreepjes
Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

Auberginerolletjes met halloumi en basilicumcrème

met gebakken aardappelen en salade

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn