LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de halloumi in sommige boxen vervangen door feta. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Verwarm in stap 1 de oven voor op 200 graden. Leg de feta op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met peper en zout. Bak de feta 15-20 minuten in de oven. Leg in stap 4 de gebakken feta op de couscoussalade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Carrot
½ piece
Onion
85 g
Wholewheat couscous
100 g
Halloumi
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Apple
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Chopped walnuts
30 g
Mixed leaves of spinach, arugula & red chard
25 g
Organic full-fat yogurt
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon.Breng water voor de wortel aan de kook in een pan met deksel.Weeg de wortel af en snijd in kleine blokjes.Snipper de ui.
Voeg de bouillon toe aan de couscous in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous daarna los met een vork. Kook de wortelblokjes 6 - 8 minuten in de pan met water.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Fruit de ui 2 - 3 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 gram couscous en 50 gram halloumi per persoon. De rest is heerlijk in een salade voor de lunch de volgende dag.
Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant.De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.
Tip: Halloumi is het lekkerst als je hem direct opeet. Laat je hem wat langer liggen, dan wordt halloumi snel taai.
Snijd de bladpeterselie en muntblaadjes fijn.Meng de couscous met de wortelblokjes, gebakken ui, walnootstukjes, de helft van de verse kruiden en de appel.Maak de slamix aan met extra vierge olijfolie naar smaak en verdeel over de borden, schep de couscous hierop en leg de halloumi erop. Serveer de yoghurt erbij. Garneer met de rest van de kruiden.
Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, vitamine B1 en B2.