Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Gerijpte geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Rode ui
60 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
2 stuk(s)
Biologische demi-baguette
(BevatGluten, Tarwe, Gerst, RoggeKan bevattenSesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Noten)80 gram
Serranoham
20 gram
Walnootstukjes
(BevatWalnotenKan bevattenSesamzaad, Noten, Pinda's)1 stuk(s)
Venkel
1 takje(s)
Verse rozemarijn
40 gram
Cranberrychutney
40 gram
Honing-mosterddressing
(BevatMosterd)naar smaak
Peper en zout
1 el
Roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el honing per persoon. Bestrooi met rozemarijn naar smaak. Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak alles 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten. Meng in een saladekom de honing-mosterddressing met de slamix en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Liever meer dressing? Leng de dressing dan aan met een beetje extra vierge olijfolie of witte balsamicoazijn voor een fris-zoete toets.
Serveer de salade in diepe borden. Garneer met de gekaramelliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes. Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade. Serveer de demi-baguettes met cranberrychutney ernaast.