Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus
Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

met gebakken knolselderij

Knolselderij, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Allergens:
Celery
•Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

200 g

Celeriac

(Contains Celery)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

10 g

Fresh tarragon & chervil

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3447 kJ
Calories824 kcal
Fat32.4 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate81.9 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein44.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Fryingpan with lid
•Casserole
•Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Haal de runderbiefstukreepjes uit de koelkast en laat op temperatuur komen voor het bakken.
  • Weeg de knolselderij af. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Hak de kervel en dragon fijn (zie Tip).

Tip: Kervel en dragon hebben een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Knolselderijblokjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij, afgedekt, 10 - 15 minuten.
  • Schep de knolselderij regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, maar bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Roomsaus bereiden
3
  • Verhit in een hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg de knolselderij toe aan de roomsaus.
  • Verhit 1/2 el roomboter in de koekenpan van de knolselderij op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 1 - 2 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de pasta en 2/3 van de kervel en dragon toe aan de roomsaus. Verhit het geheel nog 1 minuut (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de biefstukreepjes erbovenop.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.

Tip: Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de pasta iets smeuïger te maken.