HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Integrale Met Kippendijfilet En Tomatensalsa
topBanner
Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Een Italiaanse pasta met een zelfgemaakte spinaziesaus

Lees meer

Je maakt zelf een saus van spinazie, kookroom en grana padano. Dit is een saus boordevol ijzer en heeft, door de Italiaanse kookroom, een romige smaak. De verse basilicum mag natuurlijk niet ontbreken bij dit Italiaanse recept. Heb jij verse kruiden over? Kijk dan op ons blog voor tips!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Tomaat

4 leaves

Vers basilicum

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

220 gram

Kippendijfilet

1 tl

Gedroogde oregano

300 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

3 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3104.5280000000002 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten47 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Kom
Deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Staafmixer
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de basilicum fijn.

3

Maak een salsa van de tomaat, met 1/3 van de rode peper, de basilicum, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Snijd de kippendijfilet in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet met de oregano 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

6

Verhit ondertussen de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en overige rode peper 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein boven de pan en laat al roerende slinken. Voeg de kookroom en de grana padano toe aan spinazie en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

7

Zet de pan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

8

Verdeel de spaghetti over de borden en serveer met de kippendijfilet en tomatensalsa.