
Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Wortel
3 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Krieltjes
5 gram
Verse rozemarijn en tijm
2 stuk(s)
Kippenpoot
100 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
¼ stuk(s)
Citroen
1 snufje
Nootmuskaat
½ el
Olijfolie
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
100 ml
Zoutarme kippenbouillon

Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui en sjalot. Snijd de wortel in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd doormidden. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Verwijder dan het vel van de drumsticks en bereid ze zoals aangeven. Van de overige krieltjes en het vlees van de drumstick kun je de volgende dag een lunchsalade maken.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Bak de kipdrumsticks in 5 - 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de hapjespan met bakvet voor stap 4.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes en de rozemarijn, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Zet de hapjespan van de kip terug op middelmatig vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Bak de ui, sjalot, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut. Blus af met de kippenbouillon. Roer alles goed door en voeg vervolgens de kipdrumsticks opnieuw toe aan de pan. Voeg ook de takjes tijm toe en laat het geheel, afgedekt, 15 - 18 minuten sudderen.

Snijd ondertussen de citroen in parten. Haal het deksel van de hapjespan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Breng op smaak met peper, zout en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel

Verdeel de rozemarijnkrieltjes over de borden en schep de kipdrumsticks erbij. Serveer met de romige spinaziesaus en garneer met de overige partjes citroen.