Skip to main content
Fusilli integrale met bospaddenstoelenpesto, courgette en paddenstoelen
Fusilli integrale met bospaddenstoelenpesto, courgette en paddenstoelen

Fusilli integrale met bospaddenstoelenpesto, courgette en paddenstoelen

Met een rijke mix van oesterzwammen, kastanjechampignons en champignons

3.4
(1,6K)

Dit Italiaanse gerecht heeft een heerlijke smaak door de combinatie van verschillende paddenstoelen én bospaddenstoelenpesto. Deze pesto bevat gedroogde bospaddenstoelen, waaronder eekhoorntjesbrood en duinvoetjes. Je proeft ook de typische ingrediënten voor een lekkere pesto, zoals pijnboompitten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Fusilli

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

75 gram

Gemengde paddenstoelen

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Pinda's, Selderij)

1.5 el

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten70 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de courgette klein
2

Snijd de courgette klein. Hak of snijd de knoflook fijn.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 12 minuten en giet daarna af.

Voeg de paddenstoelen toe
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de paddenstoelen toe.

Voeg de kookroom toe
5

Voeg vervolgens de bospaddenstoelenpesto en kookroom toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met de witte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de rucola over de borden. Serveer hierop de fusilli en de paddenstoelensaus. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders