HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZachte Aubergine Uit De Oven
topBanner
Zachte aubergine uit de oven

Zachte aubergine uit de oven

Met granaatappelpitjes, feta en pittenrijst

Lees meer

In dit kleurrijke gerecht met Arabische invloeden straalt de aubergine. Door deze groente langzaam te garen, wordt hij fluweelzacht en zoet. De granaatappel zorgt niet alleen voor frisheid, maar maakt dit smaakvolle gerecht ook nog eens een lust voor het oog.

Labels:Veggie
Allergenen :MelkSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 tl

Ras el hanout

2 stuk(s)

Aubergine

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

170 gram

Zilvervliesrijst

½ stuk(s)

Granaatappel

75 gram

Feta

(BevatMelk)

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk, SesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3812 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras-el-hanout-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

2

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil (let op: dit kan spetteren, pas op je kleding). Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

5

Meng de rijst met de geroosterde pitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.