Kruidige parelcouscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

met bosui en basilicumcrème

Deze parelcouscous zit vol verassende smaken! Je kruidt dit gerecht namelijk met groene currykruiden, knoflook en bosui.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

½ zakje(s)

Groene currykruiden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Mix van ui en knoflook

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

40 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

300 ml

Water

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2592 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten24.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg per persoon: 300 ml kokend water en 1/4 bouillonblokje toe aan een pan met deksel (zie Tip 1). Laat de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken (zie Tip 2). Giet daarna af indien nodig.
  • Snijd een klein deel van het groene gedeelte van de bosui fijn en bewaar apart voor de garnering. Snijd de overige bosui in grove ringen.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de citroen in partjes.

Tip 1: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Tip 2: Kookt de parelcouscous te snel droog? Voeg dan extra water toe.

Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten, of tot ze roze kleuren.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Parelcouscous afwerken
3
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een tweede koekenpan op middelmatig vuur.
  • Bak de grof gesneden bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de parelcouscous toe aan de pan en meng goed.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verdeel de rucola over de parelcouscous.
  • Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de basilicumcrème.
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit over het geheel naar smaak en garneer met de apart gehouden bosui.