HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrokante Heekfilet Met Broccoli
topBanner
Krokante heekfilet met broccoli

Krokante heekfilet met broccoli

met aardappelen en dille-mayonaise

QUICK & EASY
Lees meer

Een AVG'tje, maar dan anders: in dit recept staat de V namelijk voor vis, in plaats van vlees. Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. Je geeft hem een krokant jasje doordat je de vis paneert in cornflakes. Zo krijg je een luxe, zelfgemaakte uitvoering van de visstick. Laat je ons weten of het recept bij jullie in de smaak viel?

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :AmandelVisGlutenbevattende granenEiMosterdMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Broccoli

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

10 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Gepaneerde heekfilet

(BevatVis, Glutenbevattende granen)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)802 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng in 2 pannen met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. • Was de aardappelen en snijd in vieren. Snijd grotere aardappels in zessen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Voeg de aardappelen toe aan een van de pannen en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.

2

• Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de dille fijn. • Snipper de sjalot.

3

• Kook de broccoli 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. • Verhit 1/2 el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde heekfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 – 5 minuten. • Meng de helft van de dille met de mayonaise. • Meng de broccoli met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

4

• Roer 1/2 el roomboter per persoon door de aardappelen en meng met de sjalot en overige dille. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de aardappelen over de borden, leg de broccoli ernaast en garneer met het amandelschaafsel. Schep de heekfilet ernaast en serveer met de dillemayonaise.