Skip to main content
Mediterrane kipfilet gewikkeld in ontbijtspek
Mediterrane kipfilet gewikkeld in ontbijtspek

Mediterrane kipfilet gewikkeld in ontbijtspek

met feta, krieltjessalade en cherrytomaten

4.4
(118)

Cherrytomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Mini-komkommer

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

40 gram

Mais in blik

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels10.9 g
Eiwitten39 g
Zout3.3 g
Potassium310.6 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Zeef
Grote saladekom

Instructies

Krieltjes koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. 
  • Kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar, giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Bewaar apart en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze straks de dressing.

Kipfilet bakken
2
  • Snipper de ui heel fijn (zie Tip). 
  • Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

Tip: De ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Krieltjessalade maken
3
  • Giet de mais af en halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn, honing, mosterd en Italiaanse kruiden.
Serveren
4
  • Voeg de krieltjes, komkommer, cherrytomaten, ui en mais toe. Meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de krieltjessalade op de borden en verkruimel de feta eroverheen.
  • Leg de in ontbijtspek gewikkelde kipfilet erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders