topBanner
Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Krieltjessalade met appel, geitenkaas en walnoten

Met gemengde sla en honing

Popular
Lees meer

We hopen dat de zon schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, romige geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte maaltijd voor op een warme, zonnige dag.

Labels:CaloriebewustOriginalLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Appel

100 gram

IJsbergsla en veldsla

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2402 kJ
Energie (kcal)574 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten15 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten

2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn en de honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de krieltjes, de ijsbergsla, veldsla & frisee, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.