topBanner
Krieltjessalade met appel en geitenkaas, walnoten, honing en gemengde sla

Krieltjessalade met appel en geitenkaas, walnoten, honing en gemengde sla

Lees meer

We hopen dat de zon lekker schijnt als jij deze maaltijdsalade gaat maken. Dankzij de combinatie van de friszoete appel, rijke geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing is dit de perfecte avondmaaltijd voor op een warme en zonnige dag.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Appel

100 gram

Radicchio en romaine

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2929 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels9 g
Eiwitten17 g
Zout0.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in de pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en snijd doormidden. Snijd grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes, afgedekt, 12-15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper de sjalot. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.

4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en honing in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de krieltjes, de radicchio- romaineslamelange, sjalot en appel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en verdeel er de geitenkaas over. Bestrooi met de walnoten.