Koreaans gekruide traybake met kippenvleugels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Koreaans gekruide traybake met kippenvleugels

met groenten, witte rijst en gomasio

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4149 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten92.7 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten65.2 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de kippenvleugels met de teriyakisaus, peper en zout. 
  • Verdeel de kippenvleugels over een bakplaat met bakpapier, maar laat hierop ruimte voor de groenten over (zie Tip). 
  • Zet de bakplaat met de kippenvleugels in de oven en bak 25 - 30 minuten.

Tip: Maak je dit recept voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 1 extra bakplaat voor de groenten. 

2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in smalle repen.
  • Snijd van 2 bosuien het groene gedeelte in ringen en bewaar apart.
  • Snijd de rest van de bosui in stukken van 3 cm.
  • Meng de groenten in een kom met de koreaanse kruiden mix, de zonnebloemolie, peper en zout.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

3
  • Voeg de rijst, 175 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed (zie Tip). Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
  • Haal, wanneer de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken, de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten hierover. 
  • Plaats de ovenschaal met rijst onder in de oven en de bakplaat met groenten erboven. 
  • Bak nog 20 minuten in de oven, of tot alles gaar is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle  rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

4
  • Meng de bulgogisaus door de rijst en verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de kip en groenten over de rijst. 
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gomasio. 
5
6