Sticky teriyaki kippenvleugels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Het is onze duurzame missie om de hele kip te gebruiken, dus ook deze vleugels. Een mals stukje kip om lekker te kluiven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4149 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten92.7 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels8.3 g
Eiwitten65.2 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Grote pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de bloem, de helft van de Koreaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kippenvleugels door de bloem en leg ze aan één kant van een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Rooster 35 - 40 minuten in de oven.

Tip: Als je voor meer dan twee personen kookt, gebruik dan een andere bakplaat voor de groenten.

 

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in dunne reepjes. Snijd het groene gedeelte van 1 bosui per persoon fijn en bewaar apart voor later als garnering. Snijd de overige bosui stukken van 3 cm.

 

Weetje: Bosui is, net als boerenkool en paksoi, zeer rijk aan calcium vergeleken met andere groenten.

Roosteren
3

Leg de groenten in een kom en besprenkel met de zonnebloemolie. Voeg de overige Koreaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Voeg de groenten toe aan de andere kant van de bakplaat als de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken.

Rijst koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen (zie Tip). 

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk. Bereid wel alle rijst, maar serveer slechts twee derde ervan als je op je calorieën let. De rest kun je bewaren in de koelkast voor morgen.

Saus maken
5

Snijd de limoen in vieren. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de teriyakisaus, honing, sojasaus en gemberpuree toe, samen met het sap van 1/4 limoen per persoon (zie Tip). Meng goed en laat 2 tot 3 minuten sudderen. Zet dan het vuur uit. Voeg de gare kip toe aan de pan en meng deze goed door de saus.

Tip: Als je de saus pittiger wilt, voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Serveren
6

Roer de bulgogisaus door de rijst en serveer op borden. Leg de kippenvleugels en de geroosterde groenten bovenop de rijst. Garneer met de gomasio en de achtergehouden bosui. Serveer de overige limoenpartjes ernaast.