Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst

Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kippendij is panklaar en alvast gehuld in een marinade van citroengras en wokki-kruiden.

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Sjalot

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

100 gram

Voorgegaarde kippendij

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2939 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers19 g
Vezels8.5 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Groenten bakken
2

Snipper de sjalot.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 2 - 3 minuten.Voeg de oosterse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten mee.

Kippendij toevoegen
3

Voeg de voorgegaarde kippendij en de Vietnamese saus toe aan de hapjespan.Trek met een vork het vlees uit elkaar en meng goed. Verhit de kippendij 2 - 3 minuten.Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof.Pluk de blaadjes van de munt en het Thais basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.

Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.

Serveren
4

Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen en de zoet-pittige chilisaus erbij en voeg dit toe naar smaak.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.