Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kippendij is panklaar en alvast gehuld in een marinade van citroengras en wokki-kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Sjalot
200 gram
Oosterse wokmix
gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
100 gram
Voorgegaarde kippendij
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
10 gram
Gezouten pinda's
5 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ el
Zonnebloemolie
Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper de sjalot.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 2 - 3 minuten.Voeg de oosterse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten mee.
Voeg de voorgegaarde kippendij en de Vietnamese saus toe aan de hapjespan.Trek met een vork het vlees uit elkaar en meng goed. Verhit de kippendij 2 - 3 minuten.Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof.Pluk de blaadjes van de munt en het Thais basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.
Tip: De steeltjes van de koriander laat je bewust zitten - hier zit juist veel smaak aan.
Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen en de zoet-pittige chilisaus erbij en voeg dit toe naar smaak.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Een handje levert al 20% van de ADH van beide.