topBanner
Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst

Kippendij met Vietnamese twist en pandanrijst

met oosterse groenten, verse kruiden en pinda's

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kippendij is panklaar en alvast gehuld in een marinade van citroengras en wokki-kruiden.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Pandanrijst

2 stuk(s)

Sjalot

400 gram

Oosterse groentemix

1 zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Voorgegaarde kippendij

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2939 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst.Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de sjalot.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot 2 - 3 minuten.Voeg de oosterse groentemix toe en bak 2 - 3 minuten mee.

3

Voeg de voorgegaarde kippendij en de Vietnamese saus toe aan de hapjespan.Trek met een vork het vlees uit elkaar en meng goed. Verhit de kippendij 2 - 3 minuten.Snijd ondertussen de limoen in parten en hak de pinda's grof.Pluk de blaadjes van de munt en het Thais basilicum en hak ze samen met de koriander fijn.

4

Pers per persoon een partje limoen uit boven de hapjespan met kippendij. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten met kippendij ernaast. Garneer met de verse kruiden en de pinda's. Serveer de overige partjes limoen en de zoet-pittige chilisaus erbij en voeg dit toe naar smaak.