HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilet Met Tuinkruiden En Aardappelpartjes
topBanner
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse courgettesalade en gekookt ei

Lees meer

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :EiSelderijSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

10 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

⅔ bakje(s)

Botersla

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

1 zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2566 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers1.0 g
Vezels6 g
Eiwitten35 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Pan met deksel
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

2

Snijd de courgette ondertussen in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Pers de limoen uit. Meng in een saladekom het limoensap met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Leg de courgettelinten hierin en meng door elkaar zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep af en toe om.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten. Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla. Pel de eieren en snijd in parten.

4

Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

5

Meng de bladeren botersla en de dille door de saladekom met courgettelinten. Leg de eiparten erop en bestrooi met de gomasio-tuinkruidenmix.

6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet ernaast. Serveer met de salade.