Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)10 gram
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)⅔ bakje(s)
Botersla
2 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden
1 zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(BevatSelderij, Sesamzaad)1 el
Olijfolie
2 tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Snijd de courgette ondertussen in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Pers de limoen uit. Meng in een saladekom het limoensap met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Leg de courgettelinten hierin en meng door elkaar zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep af en toe om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten. Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla. Pel de eieren en snijd in parten.
Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Meng de bladeren botersla en de dille door de saladekom met courgettelinten. Leg de eiparten erop en bestrooi met de gomasio-tuinkruidenmix.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet ernaast. Serveer met de salade.