Kipfilet in mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in mosterdroomsaus

Kipfilet in mosterdroomsaus

met gebakken aardappelen en wortel

De mosterdroomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereidt de saus zelf van kookroom, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

65 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Kipfilet

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paarse wortel

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3769 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten56.4 g
waarvan verzadigd26.5 g
Koolhydraten58.9 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels14.2 g
Eiwitten38.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik (zie Tip). Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, in 25 - 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de wortel in dunne halve maantjes.

Wortel bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de wortel 1 minuut. Voeg de suiker en de helft van de bouillon toe. Dek de pan af en laat 10 - 12 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat 2 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Champignons bakken
4

Verhit de overige roomboter in dezelfde pan van de kip en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

Mosterdsaus maken
5

Blus de champignons af met de overige bouillon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de kookroom toe en laat de saus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten, of tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken en/of voeg 1 tl bloem per persoon toe aan de saus en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de wortel en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterdroomsaus.