HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Met Noedels, Spitskool En Sesamzaad
topBanner
Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kippendijfilet is extra mals van smaak

Lees meer

Het vet wat aan de kippendij zit, zorgt voor een extra malse smaak. Dit hoef je dan ook niet weg te snijden. De kip is gekruid met onder andere paprika, gember en anijszaad. Wil je weten waarom er ook een paar andere ingrediënten aan zijn toegevoegd? Lees dan ons blogartikel over toevoegingen aan vlees.

Labels:Pittig
Allergenen :SesamzaadGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Spitskool

4 stuk(s)

Bosui

3 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

220 gram

Kippendijstukjes

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3130 kJ
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de spitskool in fijne repen. Snijd de bosui in ringen en bewaar het witte en het groene deel apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kippendijfiletblokjes toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spitskool toe aan de wok of hapjespan met kip en bak 1 minuut mee. Voeg de sojasaus en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege het merendeel van het groene deel van de bosui toe.

6

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

7

Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Snijd de overige bosui extra fijn en garneer het gerecht met de bosui en het sesamzaad.