Skip to main content
Italiaans feest met dorade uit de oven en tagliata di manzo
Italiaans feest met dorade uit de oven en tagliata di manzo

Italiaans feest met dorade uit de oven en tagliata di manzo

met salade caprese, cheesy pasta en gegrilde aubergine

Serveer het verfijnde aperitief van Lolea bij dit Wereldtapas-recept om de momentjes met familie en vrienden nóg specialer te maken. Licht sprankelend, fruitig én snel klaar, want deze wijncocktail hoef je alleen nog maar in te schenken. Proost!

Labels:
+Alcoholisch drankje
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Doradefilet

½ stuk(s)

Kogelbiefstuk

40 gram

Rucola

45 gram

Spaghetti

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Vleestomaat

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

2.5 gram

Vers basilicum

½ takje(s)

Verse rozemarijn

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

stuk(s)

Lolea

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)987 kcal
Energie (kJ)4129 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.6 g
Eiwitten57 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Het beste kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Aubergine bereiden
2

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm. Meng in een grote kom de helft van de knoflook met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en bestrijk beide kanten met de balsamicodressing. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aubergine 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Caprese maken
3

Leg 1/3 van de rucola op een groot bord. Snijd de vleestomaat in plakken en leg op de rucola. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de tomaat. Scheur het basilicum in stukjes boven de tomaat en mozzarella en besprenkel naar smaak met olijfolie, peper en zout. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Leg de vis in een ovenschaal en wrijf aan beide kanten in met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Vis bereiden
4

Leg de vis met de huid naar beneden in de schaal. Snijd de citroen in dunne plakjes. Leg per persoon: 1/2 rozemarijntakje en 3 citroenplakjes op de vis en bak 10 minuten onderin de oven. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar een kopje kookvocht. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout.

Biefstuk bakken
5

Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit 1 el roomboter per persoon in en wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de spaghetti, de helft van de grana padano, de overige knoflook en per persoon: 2 el kookvocht en 1/2 tl versgemalen zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar, tot de kaas gesmolten is. Snijd de kogelbiefstuk in plakjes.

Tip:

Serveren
6

Verdeel de overige rucola over een groot bord. Leg de biefstukplakjes bovenop de rucola. Bestrooi met de overige grana padano en besprenkel met de balsamicocrème. Leg de gegrilde aubergines op een groot bord. Serveer de dorade, tagliata di manzo, salade caprese, pasta en de aubergine in het midden van de tafel - Italian style! Schenk tot slot de Lolea in leuke glazen.

Tip: Buon appetito!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij