Skip to main content
Zelfgemaakte scones met pecannoten
Zelfgemaakte scones met pecannoten

Zelfgemaakte scones met pecannoten

10 stuks | met honingmascarpone

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

40 gram

Suiker

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5022 kJ
Energie (kcal)1200 kcal
Vetten67.9 g
waarvan verzadigd35.2 g
Koolhydraten126.1 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels6.5 g
Eiwitten23.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Beslag maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout.
  • Kneed de roomboter en de droge ingrediënten samen tot je een textuur van broodkruim hebt.
  • Voeg de karnemelk en pecannoten toe en kneed tot een goed gemengd deeg. Het deeg moet een gladde, consistente textuur hebben.
Scones maken
2
  • Maak balletjes van het deeg. Gebruik voor elk balletje ongeveer 2 el deeg. 
  • Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven. 
Serveren
3
  • Voeg de mascarpone en honing toe aan een kleine kom. 
  • Meng goed tot de honing goed is opgenomen door de mascarpone. 
  • Haal de scones uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Serveer de scones op een bord met de mascarponeroom.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders