Skip to main content
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade

4.3
(92)

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere bite passen perfect bij dit gerecht!

Allergenen:
Mosterd
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Little gem

60 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

15 gram

Gesneden augurken

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5148 kJ
Energie (kcal)1230 kcal
Vetten77.2 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13.8 g
Eiwitten43.9 g
Zout4 g
Potassium310.6 mg
Calcium20.9 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen grondig of schil en snijd in partjes.
  • Voeg de aardappelpartjes toe aan een kom. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Burger bakken
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het spek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit een klein klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de burger toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten per kant.
Dressing maken
3
  • Snijd ondertussen de sla grof en halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak het ei.
  • Verkruimel de helft van het spek in kleine stukjes.
Serveren
4
  • Voeg de sla, cherrytomaten, het verkruimelde spek en de augurken toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing.
  • Snijd het broodje open. Leg de burger en de uien erop. Leg het spiegelei en het overige spek erop. 
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes, de salade en de mayonaise met truffelaroma ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders