Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
5 g
Fresh basil
2.5 pinch
Nutmeg
1 piece
Tomato
¼ piece
Lemon
150 g
Spinach
(May be present Celery)
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
75 g
Risotto rice
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Bereid de bouillon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie (eventueel in delen), de helft van de knoflook en 1 mespuntje nootmuskaat per persoon toe. Bak 3 - 4 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Voeg eventueel wat kokend water toe om het slinken te versnellen.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Haal de spinazie uit de pan en meng samen met het basilicum in een blender of gebruik een hoge kom met een staafmixer en pureer tot een gladde purree. Voeg eventueel een beetje water toe om de puree glad te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in partjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen en overige knoflook 3 minuten. Bak de de tomaat de laatste 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat staan tot verder gebruik.
Meng de spinaziepuree en de geitenkaas met de risotto. Roer goed door en verhit nog 1 - 2 minuten. Snijd de citroen in partjes. Knijp vlak voor serveren 1/4 citroen per persoon uit boven de risotto en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de garnalen en tomaat over de risotto. Garneer eventueel met de overige citroenpartjes.