topBanner
Groene garnalencurry met pandanrijst, romige kokosmelk en shiso cress

Groene garnalencurry met pandanrijst, romige kokosmelk en shiso cress

Lees meer

Thaise kinderen eten al op jonge leeftijd pittige garnalen. Wij beginnen eerder met kibbeling, andere witvis of een garnalenkroketje. Deze curry is daarom zacht en romig gemaakt. Voor extra pit zit er shiso cress bij, wat je naar smaak kunt toevoegen. Shiso cress is een culinaire topper. De smaak heeft iets van komijn en kun je heel goed gebruiken als decoratie.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginalLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Peen

300 gram

Spitskool

4 tl

Shisocress

170 gram

Pandanrijst

200 ml

Kokosmelk

30 gram

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout0.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de peen in kleine blokjes en snijd de spitskool fijn. Knip de shiso cress los.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de peen 2 minuten op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak nog 4 - 6 minuten. Houd je niet van knapperige groenten, bak ze dan wat langer.

4

Meng de kokosmelk met de aangegeven hoeveelheid groene currypasta en voeg deze toe aan de groenten. Laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout. Houd je van pittig eten? Verhoog dan de hoeveelheid currypasta of serveer de overige currypasta aan tafel, zodat je zelf nog wat toe kunt voegen.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan, bak de garnalen aan beide kanten 2 minuten op hoog vuur en bewaar de pan met het bakvocht.

6

Schenk het bakvocht van de garnalen over de rijst en serveer met de curry in een diep bord. Garneer met de gebakken garnalen en de shiso cress.