Waar of niet waar? Walnoten lijken niet alleen op hersenen, ze zijn er ook nog eens goed voor. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
600 gram
Vastkokende aardappelen
1 bosje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Rode ui
250 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Paprika
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 stuk(s)
Portobello
75 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Olijfolie
1 tl
Honing
2 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.
Verdeel ondertussen de cherrytomaten en paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.
Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroente over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.