HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Portobello Met Geitenkaas En Walnoten
topBanner
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en wortel

Lees meer

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Extra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Rode ui

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Portobello

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2745 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de wortel in blokjes.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.

4

Leg de portobello op een bakplaat met bakpapier met de open kant naar boven en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven. Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de portobello.

5

Meng ondertussen de cherrytomaten, rode ui en wortel in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten in de oven bij de portobello.

6

Verdeel de aardappelen en portobello over de borden. Schep de ovengroenten ernaast. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.