HelloFresh
Gepocheerde zalmfilet met geroosterde sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met geroosterde sperziebonen

met krieltjes en kappertjes

Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Vis
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Sperziebonen

400 g

Krieltjes

1 stuks

Citroen

1 stuks

Sjalot

10 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Zalmfilet

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 stuks

Visbouillonblokje

(BevatVis)

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3167 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout4.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Meng de bonen op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 20 - 22 minuten in de oven. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes in 12 - 15 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

.
.
2

Halveer de citroen in de lengte. Snijd de ene helft van de citroen in schijfjes en de andere helft in parten. Snipper de sjalot. Snijd de dille fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

.
.
3

Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het visbouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de sjalot zachtjes aan de kook. Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken. Leg, als het water zachtjes kookt, de zalmfilets in de steelpan en dek af met een deksel. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat nog 5 minuten, afgedekt, verder garen.

.
.
4

Haal de zalm voorzichtig uit de pan, leg op een vel aluminiumfolie en wikkel in. Giet de bouillon uit de pan over in een maatbeker en haal de citroenplakken eruit. Schenk 2 el bouillon per persoon terug in de steelpan en breng zachtjes aan de kook. Roer de crème fraîche door de bouillon en warm 1 - 2 minuten op. Breng op smaak met peper en zout.

.
.
5

Meng de knoflook door de geroosterde sperziebonen. Giet de krieltjes af. Meng de overige sjalot en 1 tl mosterd per persoon door de krieltjes.

.
.
6

Verdeel de gepocheerde zalm over de borden. Garneer met de saus, de kappertjes, de overige dille en de citroenparten. Serveer met de geroosterde sperziebonen en de krieltjes.